Stichting Zevenheuvelenloop

ABC

Aanvang

De Stevensloop kent drie afstanden met drie verschillende starttijden:

5km: 12.00 uur

10km: 12.30 uur

Halve marathon: 13.30 uur

Affiche

Je kunt hier een affiche van de Stevensloop downloaden.

Afstanden

De Stevensloop kent drie afstanden: 5km, 10km en een Halve Marathon (21,1km).

Annuleringsvoorwaarden

Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, dan zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing.

App

Er is dit jaar een speciale Stevensloop app die gratis te downloaden is in de app stores.

Bedrijvenloop

Je kunt de Stevensloop ook in een team lopen. Klik hier voor meer informatie over de Bedrijvenloop. Bedrijvenlopers kunnen kiezen uit alle drie de afstanden.

Bus - gratis

Lopers uit de regio Arnhem-Nijmegen reizen gratis met de bus naar Nijmegen. Supporters mogen mee voor € 3,-. Lees hier verder.

Contactgegevens

Klik hier voor de contactgegevens.

Deelnemersinformatie

Er is geen deelnemersinformatieboekje dit jaar. Je kunt voor alle info de gratis Stevensloop app downloaden.

Duurzaamheid

De Stevensloop zal zoveel mogelijk op duurzame wijze georganiseerd worden.  Lees meer op de pagina duurzaamheid.

Eigen vervoerstoeslag

Iedereen die niet met de trein komt, niet in de regio Nijmegen woont en op 18 maart niet in het bezit is van een NS- of OV-jaarkaart, betaalt een eigen vervoerstoeslag van €5,-. Deze toeslag is bedoeld om het reizen per openbaar vervoer te stimuleren. Dit is niet alleen een belangrijk argument uit milieu-oogpunt, maar het voorkomt ook dat het centrum van Nijmegen verstopt raakt met auto's. De opbrengst van de eigen-vervoerstoeslag investeert Stichting Zevenheuvelenloop in duurzame projecten. 

Finish

De finish vindt plaats op de Grote Markt, in het centrum van Nijmegen.

Foto - gratis actiefoto

Tijdens de Stevensloop worden alle deelnemers gefotografeerd. Je kunt je eigen actiefoto na afloop gratis downloaden door te klikken op het icoontje achter je naam in de uitslagen.

Garderobe

Je kunt overtollige sportkleding in bewaring geven bij de garderobe-tenten vlakbij de startvakken. Neem daarvoor een plastic zak of een klein sporttasje mee. Direct na de wedstrijd kun je de spullen weer ophalen op vertoon van de sticker op je startnummer.

Gedicht

Stadsdichter Frouke Arns heeft in 2015, ter gelegenheid van de eerste Stevensloop, een gedicht geschreven. Lees hier het gedicht. 

Goede doel

De Stevensloop heeft zich verbonden aan de Stevenskerk. Hierover meer informatie op de pagina goede doel.

Inschrijven

De inschrijving voor de Stevensloop 2018 is gesloten. 

KION Kinderloop

Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool is er de KION Kinderloop.

Limiet

Voor de Stevensloop geldt een limiet van 5000 deelnemers per afstand.

Mailpost

Als je je hebt ingeschreven (met een geldig e-mailadres), krijg je van ons af en toe mailpost (digitale nieuwsbrief) met daarin informatie over de Stevensloop en aanverwante zaken.

Medaille

Iedereen die de 5 km, 10 km of de halve marathon  heeft volbracht  en bij de inschrijving niet heeft aangevinkt van een medaille te willen afzien, krijgt een mooie herinneringsmedaille. Iedere afstand heeft een eigen medaille.

Medaille graveren

Na afloop kun je bij de stand van Winterman Sport je medaille (aan de achterkant) laten graveren met je naam en prestatie. Dit gaat razendsnel en je kunt hiervoor al bij je inschrijving op intekenen. Graveren kost €6,-. als je je hiervoor van tevoren aanmeldt. Als je op de dag zelf besluit om alsnog je medaille te laten graveren, kost dat €8,-.

Medische hulpverlening

Bij een sportevenement is er wel eens sprake van blessures, ongelukken of groter medisch ongemak. De Stichting Zevenheuvelenloop heeft een uitgebreid netwerk van medische dienstverlening. De vele EHBO' ers van het Rode Kruis Nijmegen zorgen ervoor dat de medische zorg zo optimaal mogelijk verloopt. Daarom zullen er ook AED's beschikbaar zijn.

Muziek

Onderweg zijn er vele plekken waar muziek ten gehore wordt gebracht. Klik hier voor een overzichtskaart.

Omkleden

Individuele lopers kunnen zich omkleden in het ROC Nijmegen. Dit gebouw ligt naast het Centraal Station en op een steenworp afstand van de start. Bedrijvenlopers kunnen zich omkleden in de Stevenskerk, vlakbij de finish.

Overdragen startnummer

Je kunt je startnummer gratis overdragen aan iemand die nog niet is ingeschreven. Dit is alleen toegestaan wanneer de nieuwe deelnemer zich aanmeldt via onze site. Je kunt je startnummer overdragen vanaf 7 maart. Klik hier voor meer informatie.

Overnachten

Maak je er een compleet weekendje Nijmegen van? Kijk dan eens op www.regioarnhemnijmegen.nl/hotel voor de mogelijkheden.

Parcours

Tijdens de Stevensloop kunnen 3 afstanden gelopen worden, namelijk de 5 km, 10 km en de halve marathon. Alle afstanden zijn bedoeld voor wedstrijdatleten en recreanten. Het parcours is geheel geasfalteerd en verkeersvrij. De start ligt bij het Kronenburgerpark en finish ligt op de Grote markt. Voor uitgebreide informatie over het parcours kun je naar de pagina Parcoursen op deze website gaan.

Plattegronden 2018

Klik hier voor de plattegronden van de startvakgebieden en het finishgebied.

Reglement

Alle deelnemers verklaren zich akkoord met het reglement.

SMS-bericht: één bericht gratis!

Verras je oma in Nieuw-Zeeland, je buurvrouw of je trotse zoon met een gratis SMS met je tussentijden en eindtijd zodra je over de streep bent. Als je je via deze website inschrijft, kun je het telefoonnummer opgeven waar je bericht naar toe moet worden gestuurd. Wil je meerdere SMS-jes versturen (ook voor live-tussentijden op 5- en 10-kilometerpunten) dan betaal je €0,50 per extra bericht. 

Sportdrank onderweg en na afloop

rightNa de finish is er voor elke afstand AA Drink Iso Lemon, de isotone dorstlesser van AA Drink die snel elektrolyten koolhydraten en vocht aanvult. Voor iedere afstand zijn er verschillende drankposten met Iso Lemon op het parcours. Lees hier wat Iso Lemon precies voor je lichaam doet. 

5 km
Op de 5 km is er AA Drink Iso Lemon aan de finish.

10 km
Op de 10 km is er na 5 km een drankpost met AA Drink Iso Lemon en water. Aan de finish is er AA Drink Iso Lemon.

Halve marathon
Voor de halve marathon is er water na 5 km, na 10 km en 15 km: AA Drink Iso Lemon en water. Op de drankpost van 15 km worden er ook bananen aangeboden. Aan de finish is er AA Drink Iso Lemon.

 

Start

Om 12.00 uur precies klinkt het startschot voor de 5 km. Als alle lopers gestart zijn gaan de startvakken open voor de 10 km. Om 12:30 uur precies klinkt het startschot voor de 10 km. Hierna volgt de zelfde procedure voor de start van de halve marathon die om 13:30 uur plaats vindt. De start voor alle afstanden vindt plaats op de Kronenburgersingel.

Startvakken

De start per afstand duurt maximaal 30 minuten. Er zijn startvakken op basis van de verwachte netto-eindtijd van de lopers. We vragen je dan ook bij de inschrijving je verwachte netto-eindtijd op te geven. Dat is voor jezelf en andere lopers van groot belang. Als iedereen in het juiste startvak (=tijdvak) staat, wordt het aantal inhaalbewegingen beperkt. Hierdoor en door het "afknijpen" van de start (zie zandloperstart), is er meer loopruimte, het is minder druk op het parcours. Het heeft geen zin om een andere te verwachten eindtijd op te geven. Dankzij de tijdwaarneming d.m.v de MYLAPS Bibtag verlies je geen tijd bij de start. Je tijd begint pas te lopen als je de startstreep passeert. Deelnemers aan de 5 km starten op de Stieltjesstraat, deelnemers aan de 10 km en de halve marathon hebben hun startstreep op de Kronenburgersingel. 

Tijdregistratie

De tijdregistratie gebeurt door middel van de MYLAPS Bibtag. Een tijdwaarnemingsysteem dat in het startnummer verwerkt wordt.

Tijdslimiet

De Stevensloop is een hardloopwedstrijd. Daarom hanteren we een (soepele) tijdslimiet. Hierbij wordt rekening gehouden met het oponthoud bij de start vanwege het grote deelnemersveld en de zandloperstart. Lopers die de tijdslimiet overschrijden, worden uit de wedstrijd genomen. 
Zoals je weet, laat MYLAPS Bibtag jouw tijd pas lopen vanaf het moment dat je daadwerkelijk de startstreep passeert. Zo krijg je je zuivere, netto looptijd. De limieten zijn:
5 km: 40 minuten netto / 10 km: 1 uur 20 minuten netto / 21,1 km: 2 uur 30 minuten netto.

Halve marathon

Op de halve marathon zijn er verschillende punten waar een strikte limiet geldt. Lopers die op die punten te laat zijn, worden uit de wedstrijd genomen. Als een loper door de bezemwagen gepasseerd wordt, wordt die loper verzocht om in te stappen of over de stoep het parcours te vervolgen. Het vervolgen van het parcours geschiedt op eigen risico. Lopers die zich achter de bezemwagen bevinden, hebben geen recht meer op de verzorging bij drankposten en medaille aan de finish.

De meetpunten voor de lopers op de halve marathon zijn.
5 km:   14:25 uur
10 km: 15:01 uur
15 km: 15:36 uur
20 km: 16:12 uur

Toiletten

Bij de kleedaccommodaties en in het start-finishgebied staat op vele plekken een groot aantal toiletten. In de buurt van de drankposten staan enkele toiletten. 

T-shirt

Je kunt je shirt afhalen tegen inlevering van je bon die aan je startnummer zit. De T-shirtstand staat vlak bij de start en is open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag 18 maart is er nog verkoop van shirts. De prijs per shirt is €25,-. Als je een shirt besteld hebt en niet in de gelegenheid bent dit op 18 maart op te halen, kun je het door iemand anders laten ophalen (tegen inlevering van je bonnetje). We kunnen het shirt ook opsturen. Stuur daartoe je bonnetje met vermelding van naam en adres waar het naartoe moet naar: Stichting Zevenheuvelenloop, Postbus 650, 6500 AR Nijmegen. De portokosten à €4,- moet je overmaken op NL34INGB0006652541 o.v.v. je naam en T-shirt.

Uitslagen

De uitslagen staan zondag 18 maart vanaf 17.00 uur op deze site. De uitslag staat vermeld in categorieën naar leeftijd en geslacht.

Zandloperstart

We streven ernaar -gezien het grote deelnemersveld- zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours. Daarom start iedereen in startvakken op basis van verwachte eindtijd. Daarom ook wordt vlak vóór de startstreep de weg afgeknepen. Hierdoor ontstaat meer loopruimte vlak na de start en elders op het parcours.

Volg ons op:

  

 

Andere evenementen:

Marikenloop

NN Zevenheuvelenloop