ABC

In dit A-B-C vind je informatie op trefwoorden, alfabetisch gerangschikt.

Aanvang

De Stevensloop kent drie afstanden met drie verschillende starttijden:

5km: 12.00 uur
10km: 12.30 uur
Halve marathon: 13.30 uur

Afstand

Tijdens de 5e Stevensloop kun je kiezen uit drie afstanden: 5 km, 10 km en halve marathon (21,1 km).

Annuleringsvoorwaarden

Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, dan zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 

App

Vergeet niet de speciale Stevensloop app te downloaden is in de app stores.

 

Bedrijvenloop

Je kunt de Stevensloop ook in een team lopen. Klik hier voor meer informatie over de Bedrijvenloop. Bedrijvenlopers kunnen kiezen uit alle drie de afstanden.

 

Bus, gratis vervoer

Lopers uit de regio Arnhem-Nijmegen* reizen gratis met de lijnbus naar Nijmegen (er rijden dus geen speciale bussen!!!). Op vertoon van je startnummer reis je met Breng naar Nijmegen en terug. Omdat Breng graag wil weten op hoeveel lopers ze mogen rekenen en om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd aan de start staat, vragen wij je uiterlijk vrijdag 15 maart een mailtje te sturen naar 7heuvel@connexxion.nl met vermelding van de plaats waar je in de bus stapt en de dag waarop je loopt. Supporters kunnen voor € 3,- naar Nijmegen en terug reizen. Daarvoor hebben zij een speciaal buskaartje nodig dat alleen digitaal verkrijgbaar is op www.ervaarhetov.nl.
* De regio Arnhem-Nijmegen is het gebied dat begrensd wordt door Wageningen – Arnhem – Dieren–Doesburg – Tolkamer – Millingen a/d Rijn – Milsbeek– Grave – Druten – Wageningen.
Kijk voor vertrektijden van de bus op www.9292.nl; schakel bij “extra reisopties” het vinkje trein uit, anders krijg je misschien een reisadvies met de trein en daar is deze actie niet geldig.

Contactgegevens

Klik hier voor de contactgegevens.

Deelnemersinformatie

In de app vind je te zijner tijd alle informatie over de Stevensloop (startvakken, garderobe, etc.)

Duurzaamheid

De Stevensloop zal zoveel mogelijk op duurzame wijze georganiseerd worden.  Lees meer op de pagina duurzaamheid.

 

Eigen Vervoerstoeslag

Iedereen die niet met de trein komt, niet in de regio Nijmegen woont en op 17 maart niet in het bezit is van een NS- of OV-jaarkaart, betaalt een eigen vervoerstoeslag van €5,-. Deze toeslag is bedoeld om het reizen per openbaar vervoer te stimuleren. Dit is niet alleen een belangrijk argument uit milieu-oogpunt, maar het voorkomt ook dat het centrum van Nijmegen verstopt raakt met auto’s. De opbrengst van de eigen-vervoerstoeslag investeert Stichting Zevenheuvelenloop in duurzame projecten. Klik hier voor meer informatie.

Finish

De finish vindt plaats op de Grote Markt, in het centrum van Nijmegen.

Foto - gratis actiefoto

Tijdens de Stevensloop worden alle deelnemers gefotografeerd. Je kunt je eigen actiefoto na afloop gratis downloaden door te klikken op het icoontje achter je naam in de uitslagen.

Garderobe

Je kunt overtollige sportkleding in bewaring geven bij de garderobe-tenten vlakbij de startvakken. Neem daarvoor een plastic zak of een klein sporttasje mee. Direct na de wedstrijd kun je de spullen weer ophalen op vertoon van de sticker op je startnummer.

Goede doel

De Stevensloop heeft zich verbonden aan de Stevenskerk. Hierover meer informatie op de pagina goede doel.

Inschrijven

Alle informatie en de inschrijfknop vind je op de pagina inschrijven.

Limiet

Voor de Stevensloop geldt per afstand een limiet van 5.000 deelnemers.

Mailpost

Als je je hebt ingeschreven (met een geldig e-mailadres), krijg je van ons geregeld mailpost (digitale nieuwsbrief) met daarin informatie over de Stevensloop en aanverwante zaken.

Medaille

Iedereen die de 5 km, 10 km, halve marathon heeft volbracht  en bij de inschrijving niet heeft aangevinkt van een medaille te willen afzien, krijgt een mooie herinneringsmedaille. Iedere afstand heeft een eigen medaille.

Medaille graveren

Na afloop kun je bij de stand van Winterman Sport je medaille (aan de achterkant) laten graveren met je naam en prestatie. Dit gaat razendsnel en je kunt hiervoor al bij je inschrijving op intekenen. Graveren kost €6,-. als je je hiervoor van tevoren aanmeldt. Als je op de dag zelf besluit om alsnog je medaille te laten graveren, kost dat €8,-.

Medische hulpverlening

Bij een sportevenement is er wel eens sprake van blessures, ongelukken of groter medisch ongemak. De Stichting Zevenheuvelenloop heeft een uitgebreid netwerk van medische dienstverlening. De vele EHBO’ ers van het Rode Kruis Nijmegen zorgen ervoor dat de medische zorg zo optimaal mogelijk verloopt. Daarom zullen er ook AED’s beschikbaar zijn.

Muziek onderweg

Onderweg zijn er vele plekken waar muziek ten gehore wordt gebracht. Te zijner tijd vind je op deze site een overzicht van de muziekpunten.

 

Omkleden

Individuele lopers kunnen zich omkleden in het Kolpinghuis.

Overdragen startnummer

Wil of kun je niet meedoen? Je kunt je startnummer aan iemand overdragen. Klik hier voor meer informatie.

Overnachten

Maak je er een compleet weekendje Nijmegen van? Kijk dan eens op www.regioarnhemnijmegen.nl/hotel voor de mogelijkheden.

Parcoursen

Tijdens de Stevensloop kunnen 3 afstanden gelopen worden, namelijk de 5 km, 10 km en de halve marathon. Alle afstanden zijn bedoeld voor wedstrijdatleten en recreanten. Het parcours is geheel geasfalteerd en verkeersvrij. De start ligt dit jaar op de Ganzenheuvel en finish ligt op de Grote markt. Half oktober is alle informatie over de precieze parcoursen up-tot-date.

Reglement

Alle deelnemers verklaren zich akkoord met het reglement.

Sportdrank onderweg en na afloop

Na de finish is er voor elke afstand AA Drink Iso Lemon, de isotone dorstlesser van AA Drink die snel elektrolyten koolhydraten en vocht aanvult. Voor iedere afstand zijn er verschillende drankposten met Iso Lemon op het parcours. Lees hier wat Iso Lemon precies voor je lichaam doet.

5 km
Op de 5 km is er AA Drink Iso Lemon aan de finish.

10 km
Op de 10 km is er na 5 km een drankpost met AA Drink Iso Lemon en water. Aan de finish is er AA Drink Iso Lemon.

Halve marathon
Voor de halve marathon is er water na 5 km, na 10 km en 15 km: AA Drink Iso Lemon en water. Op de drankpost van 15 km worden er ook bananen aangeboden. Aan de finish is er AA Drink Iso Lemon.

 

Start en starttijden

Op zondag 17 maart zijn de starttijden:

12.00 uur: 5 km. Als alle lopers gestart zijn gaan de startvakken open voor de 10 km.
12:30 uur: 10 km. Hierna volgt de zelfde procedure voor de start van de halve marathon.
13:30 uur: halve marathon

 

Startvakken

De start per afstand duurt maximaal 30 minuten. Er zijn startvakken op basis van de verwachte netto-eindtijd van de lopers. We vragen je dan ook bij de inschrijving je verwachte netto-eindtijd op te geven. Dat is voor jezelf en andere lopers van groot belang. Als iedereen in het juiste startvak (=tijdvak) staat, wordt het aantal inhaalbewegingen beperkt. Hierdoor en door het “afknijpen” van de start (zie zandloperstart), is er meer loopruimte, het is minder druk op het parcours. Het heeft geen zin om een andere te verwachten eindtijd op te geven. Dankzij de tijdwaarneming d.m.v de MYLAPS Bibtag verlies je geen tijd bij de start. Je tijd begint pas te lopen als je de startstreep passeert. Alle afstanden starten op de Lange Hezelstraat.

Tijdregistratie

De tijdregistratie gebeurt door middel van de MYLAPS Bibtag. Een tijdwaarnemingsysteem dat in het startnummer verwerkt wordt. Dit geldt voor alle afstanden (dus ook de Stevens Stadscross).

Tijdslimieten

De Stevensloop is een hardloopwedstrijd. Daarom hanteren we een (soepele) tijdslimiet. Hierbij wordt rekening gehouden met het oponthoud bij de start vanwege het grote deelnemersveld en de zandloperstart. Lopers die de tijdslimiet overschrijden, worden uit de wedstrijd genomen.
Zoals je weet, laat MYLAPS Bibtag jouw tijd pas lopen vanaf het moment dat je daadwerkelijk de startstreep passeert. Zo krijg je je zuivere, netto looptijd. De limieten zijn:
5 km: 40 minuten netto / 10 km: 1 uur 20 minuten netto / 21,1 km: 2 uur 30 minuten netto.

Halve marathon

Op de halve marathon zijn er verschillende punten waar een strikte limiet geldt. Lopers die op die punten te laat zijn, worden uit de wedstrijd genomen. Als een loper door de bezemwagen gepasseerd wordt, wordt die loper verzocht om in te stappen of over de stoep het parcours te vervolgen. Het vervolgen van het parcours geschiedt op eigen risico. Lopers die zich achter de bezemwagen bevinden, hebben geen recht meer op de verzorging bij drankposten en medaille aan de finish.

De meetpunten voor de lopers op de halve marathon zijn.
5 km:   14:25 uur
10 km: 15:01 uur
15 km: 15:36 uur
20 km: 16:12 uur

Toiletten

Bij de kleedaccommodaties en in het start-finishgebied staat op vele plekken een groot aantal toiletten. In de buurt van de drankposten staan enkele toiletten.

T-shirt

Er is weer een nieuw Stevensloopshirt. Je kunt dit kopen bij je inschrijving. Je betaalt dan €19,95. Lees hier verder voor meer info.

Je kunt je shirt afhalen tegen inlevering van je bon die aan je startnummer zit. De T-shirtstand staat op Plein 1944 en is open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag 17 maart is er nog beperkte verkoop van shirts. De prijs per shirt is €25,-. Als je een shirt besteld hebt en niet in de gelegenheid bent dit op 17 maart op te halen, kun je het door iemand anders laten ophalen (tegen inlevering van je bonnetje). We kunnen het shirt ook opsturen. Stuur daartoe je bonnetje met vermelding van je maat (en man of vrouw), naam en adres waar het naartoe moet naar: Stichting Zevenheuvelenloop, Postbus 650, 6500 AR Nijmegen. De portokosten à €4,- moet je overmaken op NL34INGB0006652541 o.v.v. je naam en T-shirt.

Uitslagen

De uitslagen staan zondag 17 maart vanaf 17.00 uur op deze site. De uitslag staat vermeld in categorieën naar leeftijd en geslacht.

 

Zandloperstart

We streven ernaar -gezien het grote deelnemersveld- zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours. Daarom start iedereen (op zondag) in startvakken op basis van verwachte eindtijd. Daarom ook wordt vlak vóór de startstreep de weg afgeknepen. Hierdoor ontstaat meer loopruimte vlak na de start en elders op het parcours.