ABC Stevens Stadscross

In dit A-B-C vind je informatie op trefwoorden, alfabetisch gerangschikt.

Aanvang

De Stevens Stadscross start op zaterdagavond 16 maart om 21:00 uur.

Afstand

De afstand van de Stevens Stadscross is ongeveer 7 kilometer.

Annuleringsvoorwaarden

Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, dan zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 

App

Vergeet niet de speciale Stevensloop app te downloaden is in de app stores.

 

Bus, gratis busvervoer

Lopers uit de regio Arnhem-Nijmegen* reizen gratis met de lijnbus naar Nijmegen (er rijden dus geen speciale bussen!!!). Op vertoon van je startnummer reis je met Breng naar Nijmegen en terug. Omdat Breng graag wil weten op hoeveel lopers ze mogen rekenen en om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd aan de start staat, vragen wij je uiterlijk vrijdag 15 maart een mailtje te sturen naar 7heuvel@connexxion.nl met vermelding van de plaats waar je in de bus stapt en de dag waarop je loopt. Supporters kunnen voor € 3,- naar Nijmegen en terug reizen. Daarvoor hebben zij een speciaal buskaartje nodig dat alleen digitaal verkrijgbaar is op www.ervaarhetov.nl.
* De regio Arnhem-Nijmegen is het gebied dat begrensd wordt door Wageningen – Arnhem – Dieren–Doesburg – Tolkamer – Millingen a/d Rijn – Milsbeek– Grave – Druten – Wageningen.
Kijk voor vertrektijden van de bus op www.9292.nl; schakel bij “extra reisopties” het vinkje trein uit, anders krijg je misschien een reisadvies met de trein en daar is deze actie niet geldig.

Contactgegevens

Klik hier voor de contactgegevens.

Deelnemersinformatie

In de app vind je te zijner tijd alle praktsiche informatie over de Stevens Stadscross.

Duurzaamheid

De Stevens Stadscross zal zoveel mogelijk op duurzame wijze georganiseerd worden.  Lees meer op de pagina duurzaamheid.

 

Eigen Vervoerstoeslag

Iedereen die niet met de trein komt, niet in de regio Nijmegen woont en op 16 maart niet in het bezit is van een NS- of OV-jaarkaart, betaalt een eigen vervoerstoeslag van €5,-. Deze toeslag is bedoeld om het reizen per openbaar vervoer te stimuleren. Dit is niet alleen een belangrijk argument uit milieu-oogpunt, maar het voorkomt ook dat het centrum van Nijmegen verstopt raakt met auto’s. De opbrengst van de eigen-vervoerstoeslag investeert Stichting Zevenheuvelenloop in duurzame projecten. Klik hier voor meer informatie.

Finish

De finish vindt plaats op de Grote Markt, in het centrum van Nijmegen.

Foto - gratis actiefoto

Tijdens de Stevens Stadscross worden alle deelnemers gefotografeerd. Je kunt je eigen actiefoto na afloop gratis downloaden.

Garderobe

Je kunt overtollige sportkleding in bewaring geven bij de garderobe-tenten vlakbij de startvakken. Neem daarvoor een plastic zak of een klein sporttasje mee. Direct na de wedstrijd kun je de spullen weer ophalen op vertoon van de sticker op je startnummer.

Goede doel

Net als de Stevensloop heeft Stevens Stadscross zich verbonden aan de Stevenskerk. Hierover meer informatie op de pagina goede doel.

Inschrijven

Je kunt je alleen via deze site inschrijven voor de Stevensstadscross.

Limiet

Voor de Stevens Stadscross geldt een deelnamelimiet van 1555 deelnemers.

Mailpost

Als je je hebt ingeschreven (met een geldig e-mailadres), krijg je van ons geregeld mailpost (digitale nieuwsbrief) met daarin informatie over de Stevens Stadscross en aanverwante zaken.

Medaille

Aan de finish ligt er een medaille voor je klaar. Als je geen prijs stelt op een medaille, kun je dit aangeven bij je inschrijving en krijg je een korting van € 1,50.

Medische hulpverlening

Bij een sportevenement is er wel eens sprake van blessures, ongelukken of groter medisch ongemak. De Stichting Zevenheuvelenloop heeft een uitgebreid netwerk van medische dienstverlening. De vele EHBO’ ers van het Rode Kruis Nijmegen zorgen ervoor dat de medische zorg zo optimaal mogelijk verloopt. Daarom zullen er ook AED’s beschikbaar zijn.

Overdragen

Kun je niet meedoen? Je kunt je startnummer overdragen. Klik hier voor meer informatie.

Overnachten

Maak je er een compleet weekendje Nijmegen van? Kijk dan eens op www.regioarnhemnijmegen.nl/hotel voor de mogelijkheden.

Parcours

De Stevens Stadscross kent een uitdagend, ongeveer zes kilometer lang parcours waarbij je de gekste plekjes in Nijmegen ziet. Het is een zware loop, maar de voldoening na afloop is groot!

Reglement

Alle deelnemers verklaren zich akkoord met het reglement.

Start en starttijd

De  start van de Stevens Stadscross is op zaterdag 16 maart om 21:00 uur.

 

Tijdregistratie

De tijdregistratie gebeurt door middel van de MYLAPS Bibtag. Een tijdwaarnemingsysteem dat in het startnummer verwerkt wordt. Dit geldt voor alle afstanden (dus ook de Stevens Stadscross). Er wordt geen klassement opgemaakt.

Toiletten

Bij de kleedaccommodaties en in het start-finishgebied staat op vele plekken een groot aantal toiletten. In de buurt van de drankposten staan enkele toiletten.

T-shirt

Je kunt je shirt afhalen tegen inlevering van je bon die aan je startnummer zit.

Je kunt je shirt afhalen tegen inlevering van je bon die aan je startnummer zit. De T-shirtstand staat op Plein 1944 en is open van 19.00 uur tot 23.00 uur. Op zaterdag 16 maart is er nog beperkte verkoop van shirts. De prijs per shirt is €25,-. Als je een shirt besteld hebt en niet in de gelegenheid bent dit op 16 maart op te halen, kun je het door iemand anders laten ophalen (tegen inlevering van je bonnetje). We kunnen het shirt ook opsturen. Stuur daartoe je bonnetje met vermelding van je maat (en man of vrouw), naam en adres waar het naartoe moet naar: Stichting Zevenheuvelenloop, Postbus 650, 6500 AR Nijmegen. De portokosten à €4,- moet je overmaken op NL34INGB0006652541 o.v.v. je naam en T-shirt.