Stichting Zevenheuvelenloop

Goede doel: de Stevenskerk

Het goede doel van de Stevensloop is de Stichting Stevenskerk. Als deelnemer aan de Stevensloop kun je met een afronding van het inschrijfbedrag of een donatie bijdragen aan een duurzame Stevenskerk.

De Stevenskerk

Een bezoek aan de Stevenskerk is een belevenis. Hoge elegante gewelven, schitterende lichtval door de lancetvensters, eeuwenoude graven, een spectaculaire rij kroonluchters: je weet eenvoudigweg niet waar je kijken moet! Tegelijkertijd straalt het gebouw een serene rust uit. Dit imposante monument doet iets met je, ráákt je. De Stevenskerk is de laatste jaren steeds meer een open huis geworden, een ‘tempel zonder drempel’. Het statige monument herbergt een levendig innerlijk: er is altijd wel iets te doen op het gebied van kunst, cultuur en bezinning; zoals exposities, concerten, recepties en herdenkingsbijeenkomsten. Vele tientallen vrijwilligers garanderen een vrijwel dagelijkse openstelling. De kerk is tegenwoordig een multifunctioneel gebouw met een lange en indrukwekkende geschiedenis: een voor Nijmegen unieke combinatie!

De Stevensloop

Deelnemers aan de Stevensloop leren Nijmegen op een originele manier kennen. Niet alleen vanwege de route, maar ook vanwege verschillende historische punten die onderweg worden toegelicht. De Stevenskerk is het eindpunt van deze stadsloop.

Innovatief plan voor LED verlichting interieur

De Stevenskerk vormt het stralende middelpunt van de stad Nijmegen. De kerk ontvangt geen structurele subsidie van de overheid en is daarom volledig afhankelijk van fondsenwerving. De opbrengst van de Stevensloop gaat naar een innovatief plan om het interieur op een zo duurzaam mogelijke manier te verlichten. 

full

Volg ons op:

  

 

Andere evenementen:

Marikenloop

NN Zevenheuvelenloop