Stevens Stadscross

…. crossen door de binnenstad van Nijmegen

Ter gelegenheid van de 5e Stevensloop wordt op zaterdagavond 16 maart de eerste Stevens Stadscross georganiseerd. De loop gaat dwars door de binnenstad van Nijmegen over kasseien, heuvels, trappen en andere natuurlijke hindernissen. Het parcours van de nachtcross is ongeveer 7 kilometer lang en de start en finish liggen op de Grote Markt.

Zwaarste loop van Nederland

De Stevens Stadscross is de eerste stadscross en de zwaarste loop van Nederland. De stadscross maakt gebruik van de vele natuurlijke hindernissen en hoogteverschillen die de Nijmeegse binnenstad rijk is. Het parcours voert onder andere door de markante Stevenskerk, over de kasseien van de benedenstad en de trappen rondom het Valkhofpark en door Centrum voor natuur en cultuurhistorie de Bastei aan de Waalkade. Hiermee vormt de ongeveer 7 kilometer lange cross een uitdaging voor iedere deelnemer die aan de start komt van de zwaarste loop van Nederland.

Rennen in het donker

Om de feestvreugde nog wat meer te verhogen, is de start om 21:00 uur ’s avonds als de stad in donker gehuld is. Feestelijke verlichting zal de lopers door de historische binnenstad leiden.

De limiet van 1555 deelnemers is bereikt, de inschrijving is gesloten